Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Publikationer

Havsmiljöinstitutet publicerar regelbundet rapporter och andra publikationer för att sprida resultatet av vårt arbete.
 

Havsmiljöinstitutets rapportserie belyser aktuella och centrala frågeställningar om havsforskning och förvaltning av havets resurser.

 

Havet 1988 Året då massdöd bland sälar och mördaralger hamnade på löpsedlarna. Det hotade havet tog plats och miljöfrågorna lyftes i politiken. Ett trettiotal författare dyker ner i en tid då människans påverkan på havet blev allt tydligare, men då också medvetenheten om miljöproblemen ökade dramatiskt. Resultatet presenteras i Havet 1988.

  

Havet 1888 diskuterar havets tillstånd ur ett historiskt perspektiv. Historiska undersökningar och dåtidens syn på havsmiljön sätts i relation till hur det ser ut idag. Detta ger kunskap både om havsmiljön i slutet av 1800-talet, och vad som har förändrats sedan dess.

 

 

 

Västerhavet är en populärvetenskaplig tidskrift om miljön och miljöarbetet i Skagerrak, Kattegatt och Öresund, både ur ett forsknings- och ett förvaltningsperspektiv. Västerhavet kommer ut med ett nummer per år och ges ut inom samarbetet för Kontaktgrupp Hav.

HAVET-rapporten kommer ut vartannat år och ger en samlad bild av miljötillståndet i våra svenska havsområden. Rapporten är en samproduktion mellan Naturvårdsverket och Havsmiljöinstitutet. 

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2017-11-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?