Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sveriges vattenmiljö - snart på webben!

Sveriges vattenmiljö är ett projekt som ska leda till en ny webbplats, där tillståndet i Sveriges vattenmiljöer ska presenteras, från källa till hav. Målet är att lansera en första version 2019. Den nya webbplatsen ska ersätta de tryckta rapporterna Sötvatten och Havet.

Havs- och vatten myndigheten (HaV) och Naturvårdsverket står för finansiering av miljöövervakningen. HaV har gett Havsmiljöinstitutet uppdraget att svara för metodutveckling, miljöanalys och redaktionellt arbete.

Arbetsprocessen innefattar dock många olika intressenter, där myndigheter, akademi och konsultföretag som utför miljöövervakning ska jobba tillsammans för att nå en överskådlig och begriplig presentation av läget – i både grundvatten, sjöar, vattendrag och hav. Underlaget bygger framför allt på miljöövervakning, men aktuella forskningsresultat och andra källor vägs också in.

I början av mars 2018 hölls ett Vattenseminarium, för att samla de många parterna i projektet. Syftet var att både informera om arbetet och samla in synpunkter.

För att Havsmiljöinstitutet enklare ska kunna informera om hur arbetet framskrider, har en blogg skapats. Välkommen att följa processen på närmare håll där!

Länkar:

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2018-10-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?