Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

HAVET-rapporten

Havet-rapporten, som gavs ut årligen eller vartannat år 2008-2016 visar miljötillståndet i svenska havsområden under denna perioden. Innehållet baserades på nationell miljöövervakning, regional miljöövervakning och aktuell havsmiljöforskning. Från och med 2019 ersätts rapporten av den nya och utökade webben Sveriges vattenmiljö – från källa till hav.

Den senaste Havetrapporten publicerades 2015/2016 av Havsmiljöinstitutet i samarbete med Havs- och vattenmyndigheten och Naturvårdsverket.

Sveriges vattenmiljö

Sedan 2019 finns det en ny webb som förmedlar kunskap om tillståndet i Sveriges vatten. Den heter Sveriges vattenmiljö och bygger på konceptet ”källa till hav”. På ett interaktivt sätt visar den miljötillståndet i både saltvatten och sötvatten i Sverige. Webben är en vidareutveckling av rapportserierna Havet och Sötvatten.

Läs mer om projektet Sveriges vattenmiljö

Gå direkt till Sveriges vattenmiljö på webben

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2020-05-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?