Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Havet 2015/2016

HAVET 2015/2016 samlar de senaste resultaten från den nationella marina miljöövervakningen i samtliga svenska havsområden: Bottniska viken, Egentliga Östersjön och Västerhavet. Dessutom presenteras resultat från regional miljöövervakning, forskning och undersökningar som kan öka kunskapen om miljötillståndet havet.

Rapporten beskriver miljötillståndet i de svenska havsområdena såväl som de mest angelägna miljöproblemen. Havs- och vattenmyndigheten och Naturvårdsverket finansierar huvuddelen av den nationella marina övervakningen. Även länsstyrelser och andra myndigheter med marin verksamhet bidrar med material till denna rapport.

Havsmiljöinstitutet, som ansvarar för sammanfattning och analys av havsmiljöns tillstånd, sammanställer och ger ut rapporten i samarbete med Havs- och vattenmyndigheten och Naturvårdsverket.

Upplaga: 7000 ex, varav ca 3000 ex skickas direkt till prenumeranter.

Vill du ha Havet 2015/2016 skickad till dig går det bra att mejla redaktionen.

Ladda ner som pdf:
HAVET 2015/2016 – hela rapporten (20MB)

Så mår havet, affisch i A3Läs Havet, affisch i A3

Pressmeddelanden:

Havet 2015/2016 – pressmeddelande

Pressmeddelande om miljötillståndet i Bottniska viken

Pressmeddelande om miljötillståndet i Egentliga Östersjön

Pressmeddelande om miljötillståndet i Västerhavet

Havet 2015/2016 lanseras på Havs- och vattenforum, Havs- och vattenmyndighetens årliga konferens i maj 2016.

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2020-05-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?