Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Västerhavet 2016

TEMA: HAVET SOM RESURS

Havens fiskbestånd är hårt pressade av långvarigt och intensivt fiske, och traditionell fiskodling i öppna kassar är förknippad med stor påverkan på omgivningen. Samtidigt är fisk och skaldjur bland det nyttigaste vi kan äta. Just därför forskas det på olika odlingssystem som kan ge maximal nytta med minsta möjliga miljöpåverkan.

En mängd olika nyttor, eller ekosystemtjänster, kan fås från havet. Tidningen Västerhavet har i år temat ”Havet som resurs” och undersöker de olika möjligheter som ett friskt hav kan erbjuda. Förutom artiklar om vattenbruk ges svar på frågor som ”Vem äger havet?”. I tidningen behandlas även ämnen som vågenergi, havet som arbetsplats eller rent av som en resurs av skönhet.

Tidningen Västerhavet ges ut av Kontaktgrupp Hav, ett nätverk för forskningsinstitutioner, myndigheter och fristående organisationer som arbetar med havsmiljöfrågor i Skagerrak, Kattegatt och Öresund.

Västerhavet 2016 är slut i pappersversionen, men det går bra att ladda ner tidningen som pdf via länken nedan.

Ladda ner Västerhavet 2016 som pdf

Blädderbar version

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2020-05-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?