Havsmiljöinstitutet på Blue Mission Banos | Havsmiljöinstitutet
Länkstig

Havsmiljöinstitutet på Blue Mission Banos

Publicerad

I mitten av november hölls den internationella havskonferensen Blue Mission Banos i Göteborg. Havsmiljöinstitutet deltog på plats med en workshop om projektet Blue schools samt under en heldag på Universeum med aktiviteter för barn och vuxna.

EU-projektet Blue Mission BANOS syftar till att stärka utvecklingen av innovationer och lösningar för en klimatneutral och cirkulär blå ekonomi och ett mer hållbart marint ekosystem. Under projektets tre år ska fem event, så kallade Mission arenas, anordnas på olika platser runt Nordsjön och Östersjön i syfte att inspirera till nya samarbeten och engagemang och matcha företagare med finansiärer och forskare. Göteborg var först ut och samlade branschaktörer, myndigheter och investerare för att under tre dagar tillsammans ta del av föredrag, workshoppar och panelsamtal.

Under konferensen arrangerade Havsmiljöinstitutet en workshop om Blue Schools tillsammans med en representant från EU4Oceans Blue Schools-sekretariat, som sköts av organisationen Emsea. Syftet med workshoppen var att diskutera inspirerande projekt och förslag för att lyfta havet i skolans undervisning.

>> Läs mer


Område
Evenemang